Máté Claudia photography

Téli reggelik!

A téli immunerősítéshez különösen fontos a vitaminok és az ásványi anyagok pótlása, amiben sokat segíthet a jól megtervezett, kiadós reggeli.

 

Ilyenkor kevés a szezonális zöldség és gyümölcs, egyáltalán nem lehetetlen, hogy energiával teli, egészséges fogások kerüljenek az asztalra.

 

Íme néhány finom és egészséges reggeli, hogy jól induljon a nap!

 

 

A 10 legegészségesebb téli reggeli: vitamindúsak, és feltöltenek energiával

 

A villámgyors és finom fogásokkal jól indul a nap.

A reggeli fontos, az egészségtudatos életmód alapja, amit nem jó kihagyni. Egy tápanyagokban gazdag étel egész délelőttre lendületet ad, de nem dobja meg hirtelen a vércukorszintet, segíti az emésztést, és eltelít, aminek köszönhetően a nassolási vágyat is elodázza.

 

Bár egyszerűnek tűnhet egy péksüteményt, egy cukrozott müzlit vagy egy gyors szendvicset tenni a tányérra, ennél sokkal jobb és egészségesebb választás is létezik, aminek ráadásul nem is kell különösebben időigényesnek lennie.

 

 

 A receptekért kattints a képekre

 

 

 

 

Tovább a cikkre: https://femina.hu/egeszseg/egeszseges-reggeli/

 

 

* TÉLI FINOMSÁGOK * plantbased * healthy * yummi *

Boldogsáágos ünnepeket! Nyomjatok egy lájkot és iratkozzatok fel, ha tetszett a videó, nagyon boldog lennék tőle! * Ha ezt olvasod, kommenteld, hogy Sütikoala! *

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra: 

http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

 

Hogyan készíts egészséges és laktató reggelit?

Induljon minden nap sok energiával energiával!

Hogy hogyan érhetjük el ezt?

Nem mással mint finom, laktató és egészséges reggelikkel.

Itt mindenki megtalálja a fogára valót :).

Reggelizz minden nap!!!!!

 

 

 

 

Egészséges és laktató reggeli

Eszter Gottschall

 

 

 

Gyümölccsel, zöldséggel:  gyors és egészséges reggeli

Francia reggeli – tojások kosárban gazdagon 

 

 
 

A kép alapján talán bonyolultnak tűnhet, pedig ez csupán egy különlegesen elkészített lágy tojás. Nem főzni kell, hanem sütőben sütni, a vele összesült hozzávalóktól lesz igazán érdekes és különleges.

A receptért kattints ide.

 

Aszalt gyümölcsös joghurt, mézes pirított magokkal 

 

Egy jó joghurt nem ismeretlen reggeli számunkra, de ha van rá lehetőségünk, akkor inkább készítsünk mi magunk egy, a boltinál gazdagabb változatot belőle. Így legalább azt is tudjuk majd pontosan, mi kerül bele, és teljesen a saját ízvilágunkra formálhatjuk.

A receptért kattints ide.

 

Tovább a cikkre. https://www.nlcafe.hu/gasztro/20150113/15-egyszeru-es-gyors-recept-reggelire/

 

 

EGÉSZSÉGES ÉS FINOM REGGELI ÖTLETEK

 

Finom, egyszerű és egészséges reggeli? Mutatok párat a kedvenceim közül ebben a videóban!

RECEPTEK:

♥ Mogyoróvajas zabsüti a sütőből ♥

1 érett banán 1 tojás 50 g zabpehely fél tk. sütőpor 1 ek. mogyoróvaj 200 fokon 20 percig sütni.

♥ Gyors zabkása mangóval ♥

40 g zabpehely 250 ml tej fél mangó Egy percre a mikróba, majd megkeverni, újra 1 perc, amíg el nem készül.

♥ Granola & Joghurt Gyümölccsel ♥

granola kwark (vagy görögjoghurt) áfonya méz (ízlés szerint)

♥ Tortilla tojással, és spenóttal ♥

eljes kiörlésű tortillalap tojás spenót egyéb zöldségek (póréhagyma, paradicsom stb.) esetleg tejföl, kwark, görögjoghurt

 

 

Egészséges és finom reggeli

 

Nekünk nincs reggel, egy jó reggeli nélkül. Most pedig megmutatjuk, hogy lehet valami egyszerre egészséges, tápláló és nagyon finom: lesz itt egy ikonikus Street Kitchen reggeli, a zabkása, egy nagyon áfonyás zabpalacsinta és egy gyönyörű, réteges chia puding is. Próbáljátok ki őket, mert garantáltan jobban indul velük a nap!

 

 

Áfonyás zabpalacsinta házi kókuszos joghurttal

 

 

 

A palacsinta az egyik legjobb reggeli: ez itt most egy zablisztből készült verzió, ami szintén nagyon finom! Főleg ha leöntitek a jó kis kókuszos joghurttal, hmm. 

Hozzávalók (2 főre):

A zabpalacsinához:

  • 100 g zabpehely (vagy zabliszt)

  • 240 g natúr joghurt

  • 1 tojás

  • 1,5 ek juharszirup

  • 1 tk sütőport

  • 1 tk vaníliakivonat

  • 1 ek kókuszzsír

  • 250 g áfonya

  • 2 ek kókuszchips

  • 1 tk chia mag

  • pár szem eper

A házi kókuszos joghurthoz:

  • 200 ml görög joghurt

  • 2 ek kókuszreszelék

  • 2 ek sűrű kókusztej (lehetőleg light)

  • 2 ek juharszirup

A görögjoghurtot, kókuszreszeléket, kókusztejet és juharszirupot alaposan összekeverjük. A zabpelyhet késes aprítóval finom daráljuk, hozzáadjuk a joghurtot, tojást, juharszirupot, sütőport, vaníliakivonatot és habverővel alaposan összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk, majd egy teflon serpenyőt hevíteni kezdünk. Felolvasztunk benne egy késhegynyi kókuszzsírt, épp hogy csak mindenhova jusson belőle, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele, a tetejét pedig megszórjuk egy pár szem áfonyával. Amikor megjelentek a buborékok a tetején, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másik oldalát is (minden adag tészta előtt olvasztunk egy kis kókuszzsírt). Végül kókuszos joghurttal, áfonyával, eperrel, kókuszchipsszel és chia maggal díszítjük.

 

Tovább a cikkre: https://streetkitchen.hu/receptek/3_egeszseges_es_szuper_finom_reggeli/

 

 

3 finom reggeli 5 perc alatt -Viszkok Fruzsi

 

A mai videóban megmutatom nektek, hogy én szoktam elkészíteni a három kedvenc reggelimet. Szuper gyors, és nagyon finom, remélem ki fogjátok őket próbálni Ti is. 🙂 Nektek mi a kedvenc reggelitek?

 

 

Tápláló reggeli recept, hogy jól induljon a napod!

 

Teljesértékű reggeli az egészséges étkezés alapköve.

 

Az egészséges étkezés a legfontosabb dolog, amire érdemes odafigyelnünk. Ha reggeliről beszélünk, eszedbe juthatnak olyan közhelyek, amelyek elcsépelten hangozhatnak, és arról szólnak, hogy mennyire fontos a reggeli táplálkozás.

Valójában mi is lehet ennek az alapja és mennyi igaz mind ebből?

A szervezetünk alvás közben regenerációt végez, vagy is ténylegesen pihen a test és lelassul az anyagcsere folyamat. Egy felnőtt számára lesarkítva 7 óra alvásra minimum szükség van. Ez idő alatt, a szervezetünk nem kap tápanyag és víz utánpótlást.
Ébredéskor a testünk, biológiai óránk alapján is tudja, hogy egy hosszan tartó ébrenléti állapot fog következni, amely során 100%-on kell működnie. Ennek fényében szervezetünknek tápanyagra „üzemanyagra” van szüksége, az optimális működéshez. Leghamarabb reggel tudjuk pótolni mindazt, amit az este során a szervezetünk felhasznált, és amire szükségünk lesz a nap folyamán. Így ténylegesen szó szerint véve is állíthatjuk, hogy a közhelyeknek van alapja és a „reggeli a legfontosabb étkezés”.

Egy pillanatra tekintsünk el a fitnesztől és az egészséges életmódtól és vegyük szemügyre pár nemzet étkezési szokásait. Elsőnek talán az „angol reggeli” vagy az „amerikai palacsinta” juthatott sokak eszébe.

 

Ezek tipikusan magas kalória tartalmú, nehéz ételek, amelyekben sok a koleszterin és a szénhidrátot tartalmaznak. Kevesen tudják de, az angol reggeli múltja az iparosodás korából származik, amikor a bányászok napi 10-14 órát dolgoztak a mélyben és kemény fizikai munkát végeztek. Akkoriban, ilyen életmód mellett szükség is volt a magas kalória tartalmú reggelire, ami elég energiát adhatott.

A XXI. századra, a leginkább szellemi- vagy könnyű fizikai munkát végzők számára nem indokolt ilyen méretű kalória bevitel, de a lényeg nem változott: a reggeli tápanyagbevitelre szükség van.

Szeretnék megosztani veled két kiváló reggeli variációt, amit rendszeresen fogyasztok.
Fontos megjegyezni, jó minőségű elnyújtott felszívódású szénhidrátra és gyorsan felszívódó fehérjére van szükség reggeli során.
Kérlek, ne kínozd magad hiába, ugyan is diéta alatt is szükség van a reggeli szénhidrát bevitelre, így ha a szénhidrátokon szeretnétek spórolni, ne ilyenkor tegyétek.

Megunhatatlan kedvencem a tojás, leginkább rántotta formájában. Viszonylag gyorsan elkészíthető, finom, magas fehérje tartalmú és egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel teljes értékű reggeli.

Hátránya, hogy macerás tud lenni az elkészítése, és csak frissen az igazi.
Továbbá magas a koleszterin tartalma, amit egyszerűen úgy tudsz csökkenteni, hogy nem minden tojás sárgáját használod fel. Nálam a 3 db tojásból készült rántotta a megszokott, és csak egy tojássárgáját keverem bele. 3 tojás egy sárgájával + egy szelet barna kenyér:
kcal: 311 / fehérje: 29,6 g / szénhidrát: 28,5g / zsír: 2,9g

 

Tovább a cikkre: https://peakshop.hu/man/reggeli-otletek/

 

 

4 egyszerű és finom reggeli | Viki’s inspirations

Melyik reggelit szeretnétek ti is kipróbálni? 🙂

 

Gyors Reggeli Ötletek | Vissza A Suliba | AvianaRahl

 

Reggelizzünk együtt. Nagyon élvezem az ilyen videók elkészítését, könnyedén jönnek a szavak is hozzá. Lehet, hogy egy rejtett Nigella Lawson vagyok?

 

 

Egészséges reggeli receptek

 

A legfontosabb étkezésünk a reggeli, nem mindegy tehát, hogy mivel próbáljuk energiával feltölteni a szervezetünket! Együnk reggelire tartalmas és finom, de egészséges ételeket!

 

Kókusz-joghurtos gyümölcstál: Ha szeretjük a joghurtot, de nehezen emésztjük meg, a kókusz-joghurt ideális választás. Keverjünk a joghurtba gyümölcsöket, almát, epret, banánt, a bennük található vitaminok és ásványi anyagok hosszantartó energiával látják el a szervezetünket.

Magvas finomtál: Tejhez, vagy joghurthoz keverjünk napraforgót, diót és lenmagot, ízlés szerint össze is turmixolhatjuk a keveréket, hogy krémesebb állaga legyen. Ez a reggeli kiváló hatással van a bőrre és a májra, esszenciális zsírsavakban gazdag táplálékként nemcsak finom, de egészséges napindító fogás.

Almás, mézes müzlitál: Tegyünk egy tál tejbe reszelt almát, müzlit, mézet, ízesítsük fahéjjal és vaníliával. Ha sűrűbben szeretjük, ne tejbe, hanem joghurtba tegyük bele a hozzávalókat. Tápanyagban gazdag reggeli, megfelelő energiát biztosít a nap elindításához.

 

Tovább a cikkre. https://www.everydayme.hu/otthon/sutes-fozes/cikk/egeszseges-reggeli-receptek

 

 

 

3 Gyors és Egyszerű Reggeli – INSPIRACIOK.HU | Csorba Anita

 

Sziasztok! Húúú, most csorogni fog a nyálatok szerintem 🙂 , annyira szuper finomságokat mutatok ma Nektek! Elhoztam a kedvenc és villámgyors reggeli receptjeimet, próbáljátok ki már a mostani hétvégén, vagy a jövő héten. Ha finom lett, írjátok meg nekem. Bocsánat a hanghibákért, sajnos jelenleg küzdök a hangrögzítő eszközömmel, de keresem a megoldást… Szép napot!

 

 

3 Gyors és Finom Reggeli 10 perc alatt | Viszkok Fruzsi

 

 

3 Gyors és Finom Reggeli 10 perc alatt – Ma bemutatom nektek a 3 kedvenc szuper gyorsan elkészíthető, nagyon fincsi reggelimet. Ti mivel indítjátok a napot? 🙂

 

 

Gyors Reggeli Ötletek – Szendvicsek | AvianaRahl

 

 

A mai videóban pár szendvics ötletet hoztam Nektek és elsősorban vega tippekkel készültem, mert igen…még mindig nem eszem húst! ^^

 

 

Finom “reggelik” nem csak reggelire | fatimapanka

 

 

A mai videóban a három kedvenc reggelinek titulálható ételemet mutatom meg nektek. Én ezeket általában vacsorára vagy desszertként fogyasztom, de soha nem iktatnám ki az étrendemből csak azért, mert a “reggeli” kategóriába esnek. 🙂

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra: 

http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

Egészséges reggelik zabpehelyből, minden mennyiségben! :)

Szeretnél egészségesen étkezni? Akkor a zabpehelyből készült ételek szuperek lesznek számodra is!

Reggeliként fogyasztani egyet eredményez, ami nem más mint energiával telten indítani a napot!

Aki attól fél h megunható, az nagyon téved, mivel számtalan variáció található az elkészítésére. Lehet édes de akár sós is! A lényeg, hogy egészséges, szuper eledel!

Blogomból kiderül, hogy nem csak enni élvezet de megismerhetjük jótékony hatásait is!

Próbáld ki Te is és sajátítsd el minél több receptet!

Induljon mindenkinek jól a reggele! Zabpehellyel ez garantált!

 

 

Laktató, egészséges, ráadásul isteni finom: 9 zabpelyhes reggeli, amivel jól indul a nap

 

Változatos reggelireceptek az egyik legjobb fogyókúrás alapanyagból, a zabpehelyből.

 

A zabpehely megannyi alakbarát recepthez szolgál rost- és fehérjedús összetevőként. Bár kétségkívül nagyon egészséges és tápláló, ha mindig ugyanúgy készíted, idővel unalmassá válhat. Ezért nem árt kipróbálni pár ínycsiklandó variációt, így akár mindennap ehetsz valami újat.

 

Amennyiben fogyni szeretnél, erősen ajánlott hozzászoktatni magad a rendszeres reggelizéshez. Elvégre az éjszaka során nyolc, de akár tíz óra is eltelhet táplálkozás nélkül, ha pedig a nap legelső étkezését kihagyod, akkor gyorsan leeshet a vércukorszinted, amit farkaséhség, túlevés követ. A reggeli nemcsak megment a vércukorszint kilengésétől, de lendületet ad bokros teendőid elvégzéséhez is. 

 
Zabpelyhes reggelik

Nem mindegy azonban, mi kerül a tányérodra. Mindenekelőtt az ételeid minősége fontos. A tápanyagok akkor lesznek a legjobb minőségűek, ha te magad készíted el az ételeket nyers hozzávalókból.

A zabpehely hosszú ideig eltartható összetevő, melynek minden diétázó polcán ott a helye fogyókúra után is, hiszen hosszú időre jóllakottságot biztosít. Ha a sima zabpelyhet túl száraznak találod, válaszd a vékonyra vágottat, ami könnyebben megszívja magát nedvességgel, ez azonban egy picivel kevésbé laktató. Variáld kedved szerint a következőkkel! 

 

Zabpehely eperrel, görög joghurttal és kókusszal: keverj össze 70 milliliter zabpelyhet 150 milliliter vízzel, egy evőkanál kókuszreszelékkel és egy teáskanál vaníliaaromával. Főzd közepes lángon hat-nyolc percig, majd szedd tálkába. A tetejére szórj 125 gramm szeletelt epret.

 

Zabkása chiamaggal és citrusokkal: 40 gramm zabpelyhet keverj össze dupla ilyen mennyiségű vízzel vagy magtejjel, illetve 30 gramm chiamaggal, és hagyd fél órát állni, vagy, amíg kellően megszívják magukat. Közepes lángon kevergesd, amíg felforr, egy-két perc elteltével pedig vedd le a tűzről. A tetejére jöhetnek a citrusok, melyek különösen jó ízt adnak.

 

Tovább a cikkre: https://femina.hu/fogyokura/zabpehely-reggelire/

 

 

Egészséges és laktató reggeli – Eszter Gottschall

 

Zabkása: a tökéletes reggeli

 6 ok, amiért még érdemes zabkását enned

 

1. Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is bátran ehetik.

2. Az oldható rosttartalom miatt csökkenti a vérnyomást.

3. Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és antioxidánsokat is.

4. Természetes anyag, mert a boltokban kapható natúr zabpehely csakis zabpelyhet tartalmaz.

5. Rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

6. Hamar eltelít, sokáig teltségérzetet biztosít, feltölt energiával és béltisztítónak is kiváló.

 

Így készítsd el

Zabpelyhet nem csak különleges helyeken vásárolhatsz, hiszen manapság már szinte az összes szupermarketben megtalálod a polcokon. Egy egykilós csomag általában 6-700 forint körül van, ez a mennyiség viszont nagyon sok időre elegendő. Egy csésze zabpelyhet – ez körülbelül 4-5 deka – főzz meg kétszeres vízben vagy tejben, de kipróbálhatod a jóval drágább rizs- vagy kókusztejet is. 5-10 percig főzd a zabpelyhet, majd hagyd állni. Még melegen ízesítheted kedved szerint: én 2 evőkanál mézzel, egy kevés kókuszreszelékkel és őrölt fahéjjal szeretem a legjobban. Ha tartalmasabb reggelire vágysz, keverj hozzá mazsolát és akár magokat: mandulát, diót, mogyorót is. Sőt, szezontól függően feldobhatod friss idénygyümölcsökkel is: jót tesz neki egy kis áfonya vagy akár a banán is. Ízesítésben csak a képzeleted szabhat határt!

 

Erre figyelj

A zabpelyhet érdemes megfőzni, és utána 1-2 órát állni hagyni, hogy legyen ideje felszívni a folyadékot, és kellően megpuhulni. Ha nem akarod megfőzni, és inkább tejben készíted el, akkor akár egész éjszaka hagyhatod állni tejben, a hűtőben. Főzés és puhítás nélkül lehetőleg ne fogyaszd, a főzés miatt könnyebben érvényesül a magas rosttartalma.

Tovább a cikkre: http://www.life.hu/ez-zsir/20140826-zabkasa-es-zabpehely-ezert-erdemes-ezt-fogyasztani-reggelire.html

 

Narancsos-csokis zabkása recept | HCLF vegán| klaraboglarka

 

Mennyei zabpehely reggelik, amiket 5 perc alatt elkészíthetsz

 

 

Vanília torta ízű zabpehely:

Ezzel a mennyei reggelivel minden nap úgy indul, mintha szülinapod lenne: egy csésze zabpelyhet keverj el fél csésze vaníliás proteinporral, egy teáskanál barna cukorral és egy csipet sóval.

Keverj hozzá egy fél csésze görögjoghurtot, vagy egy összetört banánt.

Egy csésze mandulatejet forralj fel, majd adj hozzá egy kevés mandula- és vaníliakivonatot. Öntsd a folyadékot a zabpehelyre, és hagyd állni éjszakára.

Fogyasztás előtt még egy kevés színes cukorral is megszórhatod a tetejét.

 

Tovább a cikkre: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/reggeli/zabpehely-reggelik/122091

 

 

Banános-mogyorós VEGÁN REGGELI zabkása ★ gluténmentes ★

Könnyű de annál finomabb, laktató és egészséges vegán zabkása nem csak reggelire. Banán, mogyorókrém, datolya, chia mag, lenmag, kendermag, szójatej és persze zabpehely van összekeverve. Kiskoromban imádtam a tejbegrízt reggelire és ez a recept erre emlékeztet.

 

 

Tényleg a zabkása a legjobb reggeli?

 

 

Ugye te is szoktál zabkását reggelizni? Vajon tényleg annyira egészséges, mint ahogy hisszük, vagy becsapjuk saját magunkat? Most kiderül!

 

A zabkása az egyik legártatlanabb és legegészségesebbnek tartott reggeli, ami biztosan nem tesz a testeddel semmi rosszat. Alapja a zabpehely, aminek tápértékét érdemes ismerni. Fél bögrényi egyszerű zabpehely 150 kalóriát, 1 gramm zsírt (ebből 0,5 gramm a telített zsír), 5 gramm fehérjét, 27 gramm szénhidrátot (ebből természetes cukor 1 gramm) és 4 gramm rostot tartalmaz. Egészen jól hangzik, ugye? Minden benne van, amire a testednek szüksége van, lassan felszívódó komplex szénhidrát, egészséges gabona, energiával lát el, a kalóriatartalma nem magas, jó B-vitamin- és vasforrás, rosttartalma segíti az emésztést és stabilizálja a vércukorszintet.

Szóval a zabpehely jó, a belőle készített zabkása is jó – egészen addig, míg el nem rontod! Nagyon könnyű ugyanis ezt az egészséges alapanyagot úgy elkészíteni, hogy a jótékony hatásaiból ne érvényesülhessen mindegyik. Ha ugyanis cukorral, mézzel, aszalt gyümölcsökkel, esetleg csokival vagy keksszel próbálod felturbózni a reggeli zabkásád, akkor egy durva szénhidrátbombát csinálsz belőle rengeteg hozzáadott cukorral, amire egyáltalán nincs szükséged.

 

Törekedj inkább arra, hogy a zabkásád egészséges legyen: a zab szénhidrátjai mellé párosíts fehérjét és egy kis zsírt, hogy minden makrotápanyag helyet kaphasson az étkezésedben. A fehérjetartalom növeléséhez tojásfehérjét is főzhetsz bele, esetleg fehérjeporral dúsíthatod, a zsírbevitelről pedig lenmag vagy chia mag hozzáadásával gondoskodhatsz, de ha mandula- vagy mogyoróvajjal ízesíted, az sem rossz. Ha gyümölcsökkel dúsítanád, akkor frisset válassz, ne az aszalt verziót.

A lényeg tehát az, hogy tartsd egészségesen a zabpelyhet, és olyan plusz hozzávalókkal dúsítsd a zabkásád, amelyek segítenek ebben – ne pedig cukorbombát csinálj belőle, mert akkor elrontod a legtutibb reggeli ételt.

 

 

Tovább a cikkre: https://wellnesscafe.hu/dieta/2018-06/zabpehely-egy-igazi-szuperetel/

 

 

Így készíts tökéletes zabkását

 

Kevésbé elterjedt, de készíthető sós zabkása is. Sőt készíthető nyers ún. overnight zabkása is, ahol főzni nem kell, csupán összekeverni és pár órát hűtőben pihentetni. Ennek előnye, hogy biztosan minden tápanyag benne marad a zabban, hátránya, hogy hideg, kevésbé krémes és sokat kell rá várni.

Állagjavításra jó cucc a chia mag, ütifű maghéj, vagy reszelt cukkini. Előbbi kettő inkább zselésít, utóbbi krémesít. Ráadásul mindegyik szuperegészséges. A krémes állag elérhető görög joghurttal is, de akár le is turmixolhatjuk a főtt kását. További kis izgalmat vihetünk bele, ha ropogós falatkákat is csempészünk bele, mint pl. a kókuszchipsz, vagy a granola.
Természetesen a jó zabkásából a gyümölcs sem hiányozhat! Édes zabkásánál friss, vagy fagyasztott gyümölcsöket használjunk. Ezeket jellemzően a kész kásába keverjük, vagy toppingként tetejére tegyük. Itt is csak a képzelet szab határt, de ügyeljünk arra, hogy a nagyon lédús gyümölcsök ronthatják az élményt. Sós zabkásánál párolt zöldségek, hagyma, esetleg sült húsok játszhatnak jó szerepet.

 

Sós gombás zabkása recept

 

Fogj egy fél hagymát és vágd apróra (vagy ahogy ízlésed diktálja), egy marék gombát pedig szeletelj fel. Kevés kókuszzsíron párold meg mindkettőt. Közben egy kis lábasban lassú tűzön főzz össze 60g aprószemű zabot 1,5-2 dl vízzel. Ha megfőtt, tedd hozzá a hagymás gombához, sózd és borsozd. Végül reszelj bele kevés parmezánt és még egyszer keverd át, hogy elolvadhasson.

 

Overnight zabkása recept:

Ez egy nyers változat, aminél az a jó, hogy a hevítés során részben elvesző tápanyagokat is tartalmazza. Így készítsd: Jól keverj össze 60g zabot, 1dl tejet és 150g zsírszegén joghurtot, 1 evőkanál chia magot és ízlés szerint steviát, vagy mézet és fahéjat. Tedd egy befőttesüvegbe, a tetejére tegyél szeletelt gyümölcsöket pl. kiwit, vagy narancsot. Egy éjszakán át hagyd állni a hűtőben, másnap reggel fogyaszthatod, amikor összeértek az ízek és megpuhult a zab.

 

Tovább a cikkre: https://cleaneating.hu/taplalkozas/igy-keszits-tokeletes-zabkasat/

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni rólam, kattints weboldalamra:  http://claudiaphotography.wixsite.com/claudiaphotography

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!